18 lutego 2015

ZUPA KREM Z SERKÓW TOPIONYCH

Dzisiaj podam przepis na zupę krem z serków topionych.
Zupa jest łatwa i szybka w wykonaniu. A smakuje wyśmienicie.

Składniki:

-3 serki topione prostokątne (mogą być zwykłe lub z dodatkami)
-warzywa na wywar (por, marchew, cebula, pietruszka, czosnek, seler)
-porcja rosołowa,
-kostka rosołowa drobiowa lub pieczarkowa
-1/2 szkl śmietany
-sól, pieprz

Wykonanie:

ZUPA KREM
Ugotuj wywar z warzyw i porcji rosołowych. Następnie przecedź wywar i dodaj do niego kostkę rosołową. Chwilę podgotuj. Odlej trochę gorącego wywaru do garczka, dodaj do niego serki topione i zmiksuj blenderem. Serki wlej do reszty wywaru. Zupę dopraw solą i pieprzem, dodaj śmietanę zmieszaną z małą ilością gorącego wywaru (aby się nie zwarzyła). Zupę podawaj z grzankami lub kulkami ptysiowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz