24 lutego 2015

SOS POMIDOROWY

Sos pomidorowy często używany jest w kuchni do dań z makaronu, do pizzy i do gołąbków. Można go przyrządzisz szybko i łatwo.

Przepis na sos pomidorowy:

Składniki:

-200 ml przecieru pomidorowego
-100 ml wody
-cebula
-czosnek
-cukier
-vegeta
-bazylia
-papryka ostra i słodka w proszku
-oliwa

Czosnek posiekać, a cebulę drobno pokroić.
Razem podsmażyć na patelni, aż cebula się zeszkli.
Dodać pół łyżki vegety, podsmażyć.
Na patelnię wlać przecier z wodą, przyprawić bazylią, cukrem i papryką.
Gotować na małym ogniu aż sos stanie się gęsty i ciemnoczerwony.
Jeżeli sos pomidorowy  jest za rzadki można go zagęścić mąką.

Zobacz także:

  • KORECZKI PARTY
  • SPAGETTI POMIDOROWE
  • SPAGETTI PO BOLOŃSKU
  • PIEROGI Z SEREM
  • SAŁATKA Z MOZARELLĄ
  • SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM
  • CIASTO-PIZZA HUT

  • Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz