25 lutego 2015

SOS BARBECUE

Przepis na sos Barbecue

Składniki:

barbecue-cebula
-ząbek czosnku
-4 plasterki ananasa,
-100g keczupu
-1/2 szkl soku z ananasa
-2-3 łyżki cukru trzcinowego
-50 ml sosu worcester
-łyżka białego octu winnego
-sól, pieprz do smaku

Cukier trzcinowy rozpuścić w rondelku.
Cebulę i czosnek posiekać i dodać do rozpuszczjącego się cukru.
Kiedy czosnek z cebulką się zeszklą, dorzucić do nich pokrojone plastry ananasa i podsmażyć do uzyskania złotego koloru.
Do garnka wlać keczup, sok ananasowy, sos worcester i ocet.
Dusić pod przykryciem aż sos nabierze ciemnego koloru.
Do sosu czerwonego wrzucić podsmażone ananasy z cebulą i czosnkiem i wszystko zmiksować blenderem na pastę.
Doprawić solą i pieprzem.

Zobacz także:
  • SOS CZOSNKOWY
  • SOS PIECZARKOWY



  • Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz