25 lutego 2015

PESTO

Pesto to znakomita pasta która wyśmienicie nadaje się do dań z makaronu.

Przepis na pesto.

Składniki:
pasta-duży pęczek świeżych liści bazylii,
-2 ząbki czosnku,
-70 g żółtego sera,
-40 g orzeszków piniowych
-80 ml oliwy z oliwek
-sól, pieprz do smaku


Liście bazylii zmiksować lub utrzeć w moździerzu , razem z czosnkiem, orzeszkami, startym parmezanem, solą i pieprzem.
Nadal miksując dolewać powoli oliwę.
Gotową pastę przelać do słoika, wlewając na wierzch oliwę.

Zobacz także:
  • SOS BARBECUE
  • SOS CZOSNKOWY
  • SOS PIECZARKOWY
  • SOS GRZYBOWY
  • BESZAMEL-SOS BESZAMELOWY
  • SOS TATARSKI
  • SOS POMIDOROWY
  • Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz