8 lutego 2015

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

Surówka z kapusty kiszonej to jedna z najzdrowszych surówek. Bardzo łatwo i szybko się ją przyrządza.
 
KAPUSTA KISZONA
 
 
Składniki:

-0,5kg kapusty kiszonej (najlepiej domowej albo sandomierskiej),
-1 marchewka (jeżeli nie ma jej w kapuście)
-1 jabłko kwaśne
-średnia cebula
-2 łyżki oliwy
-1 łyżka oleju
-łyżeczka cukru
-pieprz do smaku

Przygotowanie:
Kapustę odcisnąć i  pokroić drobniej. Jeżeli kapusta jest ukiszona solo( bez marchewki) to dodać do niej marchew startą na tarce o grubych  oczkach. Następnie dodać cebulę drobno pokrojoną w kosteczkę i tak samo pokrojone jabłko. Surówkę przyprawić cukrem i pieprzem. Dołożyć oliwę i olej. Wszystko wymieszać.

Surówka jest wspaniała do dań mięsnych.

 
SMACZNEGO




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz