Przepis na zupę jarzynową:
Składniki:
-4 średnie ziemniaki
-10 dag fasolki szparagowej żółtej lub zielonej
-kilka różyczek kalafiora
-kalarepka,
-marchewka
-pietruszka
-por
-seler
-30 dag kapusty włoskiej
-cebula
-200 ml śmietany
-koperek
-2 łyżeczki mąki
-sól
-pieprz
Jarzyny umyć i obrać.
Ziemniaki, marchewkę ,selera, pietruszkę, kalarepę, kapustę i cebulę pokroić w kostkę, fasolkę na kawałki a pora w plasterki.
Warzywa gotować w osolonej wodzie ok 25 minut, dodać kalafiora i gotować jeszcze 15 minut.
Gdy warzywa będą miękkie, zrobić zasmażkę z masła i mąki i zagęścić nią zupę.
Na koniec przyprawić pieprzem, dodać śmietanę i posiekany koperek.
Smacznego
Zobacz także:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz