Ryba po grecku to pyszne danie które znakomicie smakuje na zimno jak i na ciepło.
Składniki:
- kg filetów rybnych(mintaj, dorsz, tilapia)
- 4 cebule
- duża pietruszka
- mały seler
-cytryna
-mały słoiczek koncentratu (100 g)
-2 liście laurowe
-2 jajka
-bułka tarta
-oliwa
-sól
-pieprz
Rybę opanierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Cebulę pokroić drobniej i zeszklić na oliwie.
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do startych warzyw dodać cebulę, liście laurowe, dolać trochę wody i dusić na małym ogniu, aż warzywa zmiękną.
Miękkie warzywa wymieszać z koncentratem, doprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze chwileczkę.
Rybę i warzywa układać warstwami w naczyniu.
Podawać na ciepło lub zimno.
Zobacz także:
KURCZAK FASZEROWANY WĄTRÓBKĄ I PIECZARKAMI
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz