Składniki:
-2 buraki
-cebula
-włoszczyzna z kapusta( marchew, por, pietruszka, seler)
-5 średnich ziemniaków
-garść ugotowanej białej fasoli lub fasoli z puszki
-20 dag wieprzowiny
-2 litry bulionu
-sok z cytryny
-pół szklanki koncentratu buraczanego
1. Mięso pokrój na drobne kawałki i gotuj do miękkości (co jakiś czas ściągaj szumowiny).
2. Cebulę pokrój w kosteczkę, ziemniaki w dużą kostkę, a resztę włoszczyzny i buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
3. Kapustę poszatkuj.
4. Do bulionu z ugotowanym mięsem włóż cebulę oraz startą marchewkę, pietruszkę seler i pora. Gotuj ok 10 min i dodaj buraki.
5. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, włóż ziemniaki i kapustę.
6. Gdy ziemniaki i kapusta też już zmiękną dopraw barszcz solą, pieprzem, sokiem z cytryny, oraz koncentratem buraczanym.
7. Podgotuj jeszcze 5 min.
Gotowe
Polecam także:
ZUPA KREM Z BROKUŁÓW
ZUPA KREM Z SERKÓW TOPIONYCH
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz